Tietoverkon käyttöönotto

Yhteyden käyttöönotto tapahtuu kaikissa kohteissamme seuraavasti (pois lukien Kalliopellonkatu 10, Katajakatu 8, Leirikatu 2, Reippaankatu 2 ja Upseerintie 1, joissa on käytössä langaton WLNet-verkko).

1. Käytä DHPC-asetuksia eli dynaamista osoitteenhakua

Laitteesi hakee kaikki tarvittavat tekniset yksityiskohdat käyttöönsä suoraan verkosta. Sinun ei todennäköisesti tarvitse tehdä mitään, sillä verkkoasetuksesi ovat luultavasti valmiiksi oikeat.

2. Kytke kaapeli

Tarvitset verkon käyttöön 8-napaisen RJ-45 -liittimillä varustetun category 6 ethernet -lähiverkkokaapelin. 

  • Huomaa, että pienemmillä liittimillä varustettu samankaltainen puhelinkaapeli ei sovi ja voi vaurioittaa seinärasian tai tietokoneen liitintä. Korjaus veloitetaan asukkaalta.
  • Ristiinkytketty eli crossover-kaapelikaan ei välttämättä toimi kaikkien laitteiden kanssa. Se näyttää samalta kuin tavallinen kaapeli, mutta kaapelin sisällä olevat johtimet on kytketty eri tavalla.
  • Asunnossa voi olla useita verkkoliitäntärasioita, mutta useimmissa asunnoissa on kytkettynä vain yksi verkkoliitäntä huonetta kohden. Samoin kaksoisrasioista, joissa on kaksi vierekkäistä liitintä, vain toinen liitin on yleensä kytketty. LOASin Timppa-talossa kytketyn rasian voi vaihtaa itse.

3. Kaikki valmiina

Koneesi pitäisi nyt hakea verkko-osoite automaattisesti. Mikäli yhteys ei kuitenkaan toimi, tarkista kytkennät ja vikailmoitussivulla mainitut seikat.